Ook peperdure zomeraankoop van United genoemd in Spaans omkoopschandaal
Spaanse autoriteiten starten onderzoek naar Herrera

Ook peperdure zomeraankoop van United genoemd in Spaans omkoopschandaal

21-10-2014 14:32
3

Manchester United-middenvelder Ander Herrera wordt verdacht van matchfixing. In Spanje loopt een onderzoek naar matchfixing in de wedstrijd Levante UD – Real Zaragoza uit het seizoen 2010/2011 en de naam van Herrera is daarbij genoemd. Dat schrijven Spaanse media dinsdag.

Zaragoza bevond zich op de laatste speeldag in de gevarenzone en naar verluidt hebben twaalf spelers van Levante elk een bedrag van 120.000 euro gekregen om de wedstrijd tegen Zaragoza opzettelijk te verliezen. Twaalf voetballers van Zaragoza zouden dat bedrag op hun rekening gestort hebben gekregen en moesten dat vervolgens overmaken naar de spelers van Levante.

De Spaanse krant Marca suggereert dinsdag dat Herrera nu onder een vergrootglas ligt. De Spaanse middenvelder stond van 2008 tot 2011 onder contract bij Zaragoza. Herrera zou gelden hebben aangenomen van Agapito Iglesias, de voormalige president van Zaragoza. Volgens Marca heeft Herrera daarover geen verklaring ingediend bij de anti-corruptie-eenheid.

Herrera was in de bewuste wedstrijd op 21 mei 2011 tegen Levante basisspeler en werd na 72 minuten naar de kant gehaald. Het is niet uitgesloten dat hij in de rechtbank moet verschijnen om te getuigen. Marca denkt dat de Spaanse autoriteiten contact gaan opnemen met hun Engelse collega's, om ervoor te zorgen dat Herrera gaat meewerken aan het onderzoek.