'Het is zonde dat Ronaldinho de prijs van het prof zijn weigert te betalen'
"Hij heeft zijn stempel achtergelaten en daar moeten we hem voor blijven herinneren

'Het is zonde dat Ronaldinho de prijs van het prof zijn weigert te betalen'

21-10-2014 10:22

Ronaldinho doet zichzelf te kort. Dat is de mening van Levir Culpi. De trainer van Atlético Mineiro zag de voetbalgrootheid onlangs naar Mexico trekken, waar hij een contract tekende bij Queretaro. Volgens Culpi was dat onnodig. Wanneer Ronaldinho meer als een prof zou leven, kan hij langer mee op het hoogste niveau.

"Het is zonde dat hij niet de prijs wil betalen die nodig is om een professionele atleet te zijn, omdat hij alles al bereikt heeft", zegt Culpi in gesprek met Estado de Minas. "Ik kan je vertellen dat grote sterren als Kaká in zichzelf investeren. Het komt allemaal neer op professionalisme." Ronaldinho werd in 2004 en 2005 uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. Met FC Barcelona won hij vrijwel alle prijzen die er te winnen vielen.

De 34-jarige Ronaldinho opteerde, na een uitstapje bij AC Milan, voor een terugkeer naar Brazilië, waar hij aan de slag ging bij Atlético Mineiro. "Ronaldinho speelde hier een grotere rol dan waar dan ook", zegt Culpi, die de Braziliaan kort meemaakte bij de club die recentelijk de Copa Libertadores wist te winnen. "Hij heeft zijn stempel achtergelaten en daar moeten we hem voor blijven herinneren."