Wrang gevoel bij Gent: Die goal in de slotseconden komt harder aan dan een verlies
Fokket ontgoocheld door late gelijkmaker

Wrang gevoel bij Gent: "Die goal in de slotseconden komt harder aan dan een verlies"

19-10-2014 12:48

Het leek een prachtige week voor Thomas Foket te worden. Hij verlengde zijn contract bij AA Gent en scoorde tegen Charleroi. Normaal gezien had hij zaterdag ook drie punten kunnen vieren, maar dat was zonder Clément Tainmont. Die kopte Charleroi tegen AA Gent in de slotseconde langszij. Zo werd het 2-2 en bleef Foket ontgoocheld achter.

"Die goal in de slotseconden komt harder aan dan een verlies”, aldus de rechtsachter op de website van AA Gent. “Het zijn verloren punten. Een halve minuut voor het einde hebben we de bal in ons bezit aan hun cornervlag en dan incasseren we toch nog een doelpunt. Dat is enorm balen. We hadden iets beter in organisatie moeten blijven."

Foket scoorde vlak na de rust de 1-1. “Het is mijn eerste doelpunt in de hoogste klasse. Vooraf had ik met Depoître en Lepoint afgesproken dat ik bij een treffer naar de bank zou lopen, maar toen ik daar aankwam waren ze nergens te bespeuren. Blijkbaar waren ze zich aan het opwarmen. Daar stond ik dan."

Deze week verlengde de belofte-international zijn zijn contract bij AA Gent tot 2018. "Lang heb ik niet getwijfeld. Dit is een mooie club met een prima visie voor de toekomst. Bovendien is dit een fantastische groep met spelers die ervoor willen gaan."