Bayern München wervelt langs Werder Bremen; derde nederlaag op rij voor BVB
Duitse landskampioen scoort er zes tegen hekkensluiter: 6-0

18-10-2014 17:20
3

Bayern München heeft zich zonder al te veel moeite weten te ontdoen van Werder Bremen. De kampioen van Duitsland was in München met 6-0 te sterk voor de bezoekers.

Philipp Lahm bracht de koploper na twintig minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van Thomas Müller zorgde hij met een knal voor de eerste Beierse treffer. Zeven minuten laten was het opnieuw raak toen Xabi Alonso het net vond. De middenvelder, die overkwam van Real Madrid, tekende zijn eerste treffer in Bayern-dienst aan. Dat deed hij uit een vrije trap, die door de muur heen in het doel verdween. Twee minuten voor rust schoot Müller Bayern vanaf de stip naar 3-0. Nog voordat het rustsignaal klonk schoot Mario Götze op mooie wijze de vierde treffer van de middag binnen.

Arjen Robben, die na een uur spelen een opgelegde kans op de vijfde Bayern-treffer liet liggen, werd in de 61ste minuut naar de kant gehaald door trainer Pep Guardiola. De coach zag kans enkele belangrijke spelers rust te geven met het oog op het Champions League-duel met AS Roma van komende week. Vanaf de bank zag Robben toe hoe Lahm dertien minuten voor tijd simpel zijn tweede treffer van de middag op het scorebord kon zetten: 5-0. Even later scoorde Götze ook z'n tweede. Een streep van de Duits international bepaalde de eindstand op 6-0. Eljero Elia zat toen al een poosje in de kleedkamer. Hij werd in de rust gewisseld door Werder-coach Robin Dutt.

1. FC Köln – Borussia Dortmund: 2-1
Het is crisis bij Borussia Dortmund. De belangrijkste uitdager van Bayern München maakt een dramatische seizoensstart door en daar kwam zaterdag geen verandering in. BVB verloor op bezoek bij 1. FC Köln met 2-1. Het was alweer de vijfde seizoensnederlaag van de club in de Bundesliga en tevens de derde verliespartij op rij. Kevin Vogt en Simon Zoller scoorden voor de club uit Köln, Ciro Immobile deed iets terug namens de ploeg van trainer Jürgen Klopp (foto). Dortmund behaalde uit acht wedstrijden slechts zeven punten en staat maar net boven de degradatiezone in Duitsland.