De Genk-supporters werden in de steek gelaten door de spelers en het bestuur
Genks bestuur wil de plooien gladstrijken

"De Genk-supporters werden in de steek gelaten door de spelers en het bestuur"

17-10-2014 14:49

Het bestuur hoopt via een vergadering vrijdagavond de plooien met de achterban glad te kunnen strijken. Volgens Sporza-journalist Stef Wijnants zal dat geen gemakkelijke taak worden.

De Limburgse club ontvangt zo'n 480 supporters. Die mogen op een speciale vergadering vragen stellen aan Herbert Houben, Patrick Janssens en coach Alex McLeish. Zo hoopt het Genks bestuur de rust te doen terugkeren.

"Ik vraag me af hoe dat praktisch kan", vertelt Stef Wijnants op Radio 2. "Genk zal goed georganiseerd moeten zijn om al die emotionele supporters onder controle te houden."

Onrustige tribunes

"Het is al meer dan een half jaar onrustig in Genk. Er hangt een negatieve sfeer in de tribunes, gelatenheid. De supporters hebben het gevoel dat ze hun Genk kwijt zijn. Ze werden in de steek gelaten door de spelers en het bestuur."

"Ik weet niet of dat met een vergadering allemaal op te lossen valt. Ik denk dat de club de ernst van de situatie niet beseft. Ze denken dat alles weer peis en vree zal zijn na drie overwinningen. Daar vrees ik voor. Er zullen heldere en concrete voorstellen moeten komen. De Genk-bezoeker is een heel ontevreden mens. De club is vervreemd van zijn aanhang. En dat zal niet zomaar met een vergadering te herstellen zijn."