Geplaagde middenvelder van Westerlo durft niet voetballen door hartaanval

Geplaagde middenvelder van Westerlo durft niet voetballen door hartaanval

Gepubliceerd: vrijdag 17 oktober 2014 om 14:27vr 17-10-2014 om 14:27

Westerlo zal de komende weken nog steeds geen beroep kunnen doen op Evander Sno. De 27-jarige Surinaams-Nederlandse middenvelder werkt een mentaal herstelprogramma af. Hiermee moet hij zijn angst om een nieuwe hartstilstand te krijgen onder controle houden.

De middenvelder kreeg in 2010 tijdens een wedstrijd met Jong Ajax al eens een hartaanval. Hij moest toen gereanimeerd worden door de aanwezige dokters. Door zijn hartaanval speelt hij sindsdien met een ingebouwde defibrillator.

In 2012 kreeg hij echter opnieuw last en onderging hij een operatie. Dat heeft mentaal voor problemen gezorg. "Hij durft niet diep te gaan, uit vrees om weer een schok te krijgen van zijn defibrillator. Bij elke inspanning denkt hij erover na. Hij zit er echt mee", vertelt ploegmaat en vriend Sherjill MacDonald in Het Nieuwsblad.

Bij Westerlo beseffen dat ze er een oplossing moet komen en zetten ze Sno vanaf vrijdag aan een mentaal herstelprogramma. Hiermee moet hij binnen de komende weken verlost geraken van zijn angst voor een hartaanval

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws