Oostende-middenvelder krijgt lof: Een van de beste middenvelders van België
Andile Jali maakt indruk aan de kust

Oostende-middenvelder krijgt lof: "Een van de beste middenvelders van België"

16-10-2014 10:19

Andile Jali kwam in januari van dit jaar naar Oostende. De Zuid-Afrikaans international begon aan de kust aan zijn eerste buitenlandse avontuur en is meteen een van de revelaties van onze competitie. "Een fantastische verdedigende middenvelder", aldus Chris Janssens, assistent-trainer van KV Oostende, aan Sport/Voetbalmagazine.

De kleine Zuid-Afrikaan is een van de sleutelpionnen in het elftal van Frederik Vanderbiest. De 24-jarige balrecuperator combineert kracht aan techniek en wordt aan de kust op handen gedragen.

"Een Zuid-Afrikaanse modelprof. Jali is conditioneel sterk en begrijpt met een half woord al wat je tactisch verlangt. Zijn krachtenarsenaal is onuitputtelijk. Een fantastische verdedigende middenvelder, want hij speelt vaak op interceptie en recupereert bijzonder veel ballen puur op techniek."

"Bovendien heeft hij een geweldige traptechniek. In de Belgische competitie schat ik alleen Sven Kums nog hoger in. Hij is niet van de grootste, maar zijn sprongkracht zit heel goed. Het enige werkpunt is dat Andile overal op het terrein wil voetballen. Dat is zijn natuur en prachtig om zien, maar wel gevaarlijk", besluit Janssens.