AS Monaco wilde diep in de buidel tasten voor 'deel van de historie'
"Voor Monaco is Wenger een deel van onze geschiedenis, hij is een deel van ons erfgoed"

AS Monaco wilde diep in de buidel tasten voor 'deel van de historie'

16-10-2014 09:54
1

AS Monaco heeft afgelopen zomer een poging gedaan Arsène Wenger over te halen terug te keren naar de Franse club. Officials van de club spraken twee maanden geleden met de Fransman toen AS Monaco in Engeland was voor de Emirates Cup. Wenger zet binnenkort echter zijn handtekening onder een nieuw contract bij Arsenal.

Wenger maakte naam bij AS Monaco, waar hij tussen 1987 en 1994 hoofdtrainer was. In zijn eerste seizoen werd hij met de ploeg kampioen van Frankrijk. Het kapitaalkrachtige Monaco wilde Wenger een contract geven waarbij hij tien miljoen euro per jaar zou verdienen, de oefenmeester heeft er echter voor gekozen om een nieuw contract te tekenen bij Arsenal.

Vadim Vasilyev, vicepresident van AS Monaco, hoopt in de toekomst Wenger alsnog te mogen begroeten bij de club. "Voor Monaco is hij een deel van onze geschiedenis. Hij is een deel van ons erfgoed."

"Hij doet het geweldig bij Arsenal. Ik weet niet of hij op een dag terug zou willen komen, maar we onderhouden een goede relatie. Hij heeft nog altijd een sterke band met Monaco", aldus Vasilyev, die met Monaco omhoog wil. "Het is onze ambitie om ieder jaar in de Champions League te spelen."