De Tien: spelers met het beste schot in FIFA 15
Welke virtuele baltovenaars hebben het beste schot in de benen?

De Tien: spelers met het beste schot in FIFA 15

16-10-2014 10:10
1

In de virtuele voetbalwereld die FIFA 15 heet voeren de spelers met het beste schot de boventoon. Een prachtig uitgespeelde aanval is leuk, maar een heerlijk afstandsschot dat binnenzeilt voelt bijna net zo lekker. Wij zetten de beste tien schutters van FIFA 15 voor je op een rij. En wat blijkt? Robin van Persie troeft in het spel Lionel Messi af!

10. Radamel Falcao, Manchester United: 86
De fans van Manchester United zullen nog wat beleven wanneer de van AS Monaco overgekomen Colombiaan aanlegt voor een schot. Met zijn benen vol dynamiet is hij in staat om elke doelman het nakijken te geven.

9. Sergio Agüero, Manchester City: 86
De Argentijn van Manchester City vormt vaak samen met Edin Dzeko het aanvalsduo. Waar zijn collega veelvuldig scoort door voorzetten van de zijkant, rost Agüero zelf vanuit alle hoeken en standen op goal.

8. Lukas Podolski, Arsenal: 87
De doelgerichte aanvaller van Arsenal heeft met zijn krachtige trap al vaak het net gevonden. Voordat hij in Londen neerstreek kwam de 118-voudig international van Duitsland seizoenenlang uit voor onder meer 1. FC Köln, waar hij als talent uitgroeide tot ware vedette van het team.

7. Hulk, Zenit Sint-Petersburg: 87
Het Braziliaanse beest Hulk vuurt zijn kanonskogels tegenwoordig af in dienst van Zenit Sint-Petersburg. De geblokte spits is niet van de bal te krijgen, en ramt bij balbezit op de helft van de tegenstander steevast op doel.

6. Luis Suárez, FC Barcelona: 87
Hij staat vooral bekend om zijn onnavolgbare dribbels, maar zijn precisie voor de goal maakt de spits van FC Barcelona tot een ware topper. Dat Liverpool de Uruguayaan enorm mist in de voorhoede is te zien aan de huidige negende plek van de club op de Engelse ranglijst.

5. Wayne Rooney, Manchester United: 87
Al jaren is hij dé ster van Manchester United. De Engelsman hielp zijn land afgelopen weekend nog aan een nipte overwinning op Estland door een vrije trap tegen de touwen te schieten. Een afgetraind lichaam hoeven we niet meer te verwachten van deze man, maar van zijn schot kan menig aanvaller nog iets leren.

4. Lionel Messi, FC Barcelona: 89
Als één van de beste spelers ter wereld komt Messi natuurlijk ook in deze lijst voor. Al is het maar om zijn gemiddelde van 93 niet te ver te doen laten zakken. Deze alleskunner van FC Barcelona werd niet voor niks vier keer gekozen tot wereldvoetballer van het jaar. Ook zijn doelgerichte trap draagt hier zeker aan bij. 

3. Robin van Persie, Manchester United: 90
De aanvaller van Manchester United verkeert momenteel niet in de vorm van zijn leven, maar heeft al vaak genoeg bewezen dat hij beschikt over een geweldige uithaal. De oud-Feyenoorder is niet voor niks topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. Een mooie derde plek voor RvP!

2. Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain: 91
Deze geweldenaar maakte zo'n beetje alle mogelijke doelpunten al in zijn imposante carrière. Een deel van deze goals berust simpelweg op extreem harde schoten, gebaseerd op niets minder dan brute kracht. 

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid: 93
Als deze Portugese supervedette van Real Madrid binnen een straal van dertig meter van de goal in balbezit komt, dan is het wachten op een gevaarlijke uithaal. Met zijn unieke traptechniek weet Ronaldo de bal een onvoorspelbare curve mee te geven die menig keeper volledig het bos in stuurt.