Serviërs willen dikke Mitrovic liever niet meer in hun nationale ploeg zien
Mitrovic krijgt kritiek na gelijkspel tegen Armenië

Serviërs willen dikke Mitrovic liever niet meer in hun nationale ploeg zien

14-10-2014 08:20

Ook in Servië is het opgevallen dat Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic enkele kilootjes te zwaar staat. De spits mocht zaterdag invallen in het gelijkspel tegen Armenië (1-1), maar kreeg na het duel kritiek te horen.

Zijn bondscoach Dick Advocaat nam het voor hem op. "Mitrovic is een kwaliteitsvolle spits en hij moet zich vooral comfortabel voelen in zijn lichaam", quoteert Het Nieuwsblad de Nederlander.

"Natuurlijk zijn wij ons ook bewust van zijn problemen. Wij stelden net als u vast dat hij een paar ponden meer weegt dan hij zou mogen. Maar als hij goed speelt, is dat geen probleem. Wat is één kilo te veel als hij straks scoort?"

De spits van Anderlecht reageerde rustig op alle kritiek. "Ik geniet van deze interlandbreak, want daarvoor was ik erg vermoeid. Al die kritiek en die venijnige commentaren die ik kreeg, maken mij niet uit. Ik zal scoren en bewijzen dat ik helemaal klaar ben voor de EK-kwalificaties en de Champions League met Anderlecht", vertelt hij in het Servische Sportski Zurnal.