Bosnische bondscoach denkt na slechte start al niet meer aan groepswinst
Susic wil puntje pakken tegen België

Bosnische bondscoach denkt na slechte start al niet meer aan groepswinst

13-10-2014 12:22

Bosnië-Herzegovina krijgt maandagavond de Rode Duivels op bezoek. De Bosniërs zijn met een één op zes ongelooflijk slecht begonnen aan hun kwalificatiecampagne. Bondscoach Safet Susic weet dat het ook tegen België moeilijk gaat worden.

Na verlies tegen Cyprus en een gelijkspel tegen Wales gaat Susic niet meer voor groepswinst. "Één punt tegen België is goed genoeg. Natuurlijk proberen we te winnen, maar België is sowieso bijna zeker van groepswinst. Het is een van de beste ploegen van Europa. Voor de tweede plaats gaat het tussen ons, Israël en Wales."

De coach heeft alles uitgerekend. "Één punt in Cardiff was een goed resultaat. Een punt in Israël zou ook goed zijn. In 2015 spelen we dan thuis tegen Wales en Israël en moeten we ons kunnen kwalificeren voor het EK", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Susic is een voormalige voetballer die onder meer voor FK Sarajevo en Paris Saint-Germain voetbalde. Hij begon aan zijn trainerscarrière in 1994 en coachte intussen ploegen als Al-Hilal, Cannes en Ankaraspor. Susic is sinds 2009 bondscoach van de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina.