Ex-spits van Zulte Waregem neemt afscheid van het Kroatische voetbalelftal
Jelavic kondigt afscheid aan van nationale ploeg

Ex-spits van Zulte Waregem neemt afscheid van het Kroatische voetbalelftal

11-10-2014 18:20

Voor Nikica Jelavic is er een einde gekomen aan zijn carrière als Kroatisch international. De spits van Hull gaat niet akkoord met zijn bankzittersstatuut bij het nationale elftal en kondigde zijn afscheid aan. Hij kwam in totaal 36 keer uit voor Kroatië. Opvallend Jelavic is amper 29 jaar.

Kroatië kon vrijdag in zijn EK-kwalificatiewedstrijd nog met 1-0 winnen van Bulgarije. Jelavic moest een hele wedstrijd vanop de bank toekijken, dat zinde de spits duidelijk niet. Één dag na de wedstrijd kondigde hij aan voortaan niet meer voor het nationale elftal te willen spelen. Dat meldt Sporza.

De Kroatische bondscoach Niko Kovac was verrast met de beslissing van de spits. "Ik dank hem voor alles wat hij voor de Kroatische nationale ploeg heeft gedaan. Ik wens hem het beste in zijn leven en zijn verdere carrière in het clubvoetbal."

De boomlange spits komt momenteel uit voor het Engelse Hull City. Daarvoor speelde hij onder meer bij Everton en de Glasgow Rangers. De Kroaat speelde ook één seizoen voor Zulte Waregem. Hij speelde uiteindelijk 36 wedstrijden voor Kroatië, waarin hij zes keer kon scoren.