Niet-betaalde spelers zijn het bestuur beu en weigeren nog te trainen
Spelers van Dender staken

Niet-betaalde spelers zijn het bestuur beu en weigeren nog te trainen

11-10-2014 18:01

FCV Dender EH lijkt maar niet uit de problemen te geraken. De Oost-Vlaamse club speelde enkele jaren geleden nog in de eerste klasse, maar heeft het nu financieel moeilijk in de derde klasse.

De spelers zijn het beu dat ze telkens zo laat betaald worden en weigeren nog te trainen. "De betalingen lopen de voorbije jaren al altijd verspreid", legt voorzitter André Van Roy uit in Het Nieuwsblad. "Dat werd nooit als een probleem ervaren. Ik ben dan ook erg geschrokken van deze actie en zal deze in de toekomst ook niet meer tolereren."

"Toen ik maandag op de club aankwam vertelde een speler me dat ze wilden vermijden dat ze een tweede RWDM Brussels werden. Ik vertelde hem dat Dender niet te vergelijken valt met de Brusselaars."

Voorzitter treft geen schuld

"De spelers moeten beseffen dat ze door hun slechte resultaten aan de basis liggen van de dalende clubinkomsten. Zowel de ticketverkoop als het restaurantbezoek stortten in elkaar", schuift hij de schuld naar de spelersgroep.

"Ook de trainer treft schuld. Hij had op ze moeten inpraten om ze te overtuigen toch te trainen. Nu moeten ze op het veld maar eens bewijzen dat ze achter de coach staan. Bij een nieuwe nederlaag moeten we ingrijpen."