Essevee miste eind augustus ideale vervanger voor Hazard
Zulte Waregem had een akkoord met Monaco over de uitleenbeurt van Joaquin Correa, maar uiteindelijk greep Monaco naast de speler

Essevee miste eind augustus ideale vervanger voor Hazard

09-10-2014 11:01

Afgelopen zomer verloor Zulte Waregem met Thorgan Hazard een absolute smaakmaker. De Gouden Schoen speelde op huurbasis in het Regenboogstadion, hij is eigendom van Chelsea, en wou zelf naar een hoger aangeschreven competitie. Uiteindelijk koos de jongere broer van Eden voor Mönchengladbach. Als vervanger had Essevee een deal met Monaco omtrent Joaquin Correa. Maar die deal sprong in laatste instantie af.

"We hadden de geknipte vervanger voor Thorgan gevonden. Een Zuid-Amerikaan die bij AS Monaco zou tekenen en dan meteen aan ons verhuurd zou worden. De speler heeft ons bezocht en zijn ouders hebben een gesprek gevoerd met trainer Francky Dury. Alles was in orde", doet CEO Willy Naessens zijn verhaal in Het Laatste Nieuws.

Toch zou de deal uiteindelijk afspringen, al kon Zulte Waregem daar zelf weinig aan verhelpen. "Uiteindelijk zou de speler toch niet voor Monaco tekenen en dus konden wij hem niet huren. Zo moesten we in laatste instantie nog snel de transfermarkt op. Kan je ons dat aanrekenen?", besluit Naessens.

De speler in kwestie is naar alle waarschijnlijkheid Joaquin Correa. De 20-jarige Argentijn stond eind augustus op het punt om zijn moederclub Estudiantes te verlaten voor Monaco voor acht miljoen euro, maar op het laatste nippertje werd alles nog afgeblazen.