Voormalig Rode Duivel herleeft in het verre Noorwegen
Marvin Ogunjimi weet het doel weer staan bij Noors kampioen Strømsgodset

Voormalig Rode Duivel herleeft in het verre Noorwegen

09-10-2014 10:19

Nog geen drie jaar geleden fonkelde zijn ster hoog aan het voetbalfirmament. Maar na zijn transfer naar het Spaanse Mallorca, viel de carrière van Marvin Ogunjimi helemaal in duigen. De Belg van Nigeriaanse afkomst trok na zijn Spaanse avontuur achtereenvolgens naar Standard, Beerschot en OHL, maar nergens kon hij nog potten breken. Deze zomer kreeg de spits een voorstel van Noors kampioen Strømsgodset en het is in het verre Noorwegen dat Ogunjimi zijn carrière weer op de rails lijkt te krijgen.

Marvin Ogunjimi debuteerde in 2004 in de hoofdmacht van Racing Genk. Het was echter pas na zijn uitleenbeurt aan het Nederlandse RKC Waalwijk, in het seizoen 2007-2008, dat Ogunjimi in Limburg ontbolsterde.

De spits werd na zijn doorbraak bij Genk ook meteen Rode Duivel en zou in totaal zeven interlands spelen voor onze nationale ploeg waarin hij maar liefst vijfmaal raak trof. Een logische, volgende stap was een transfer naar het buitenland. Ogunjimi kon kiezen uit verschillende teams, het zou uiteindelijk het Spaanse Mallorca zijn dat het pleit om de Belg zou winnen.

In Spanje zou de Belg helemaal wegdeemsteren en ook drie opeenvolgende uitleenbeurten aan clubs in eigen land, konden Ogunjimi niet herlanceren. En toen kwam Strømsgodset op de proppen. De Noors kampioen liet Ogunjimi deze zomer eerst enkele weken testen en bood hem vervolgens een contract aan.

Ogunjimi greep de kans met beide handen. Met vier goals uit zes basisplaatsen is de Belg voorlopig topschutter van zijn ploeg. "Iedereen is tevreden over zijn inbreng. Je moeten weten dat Strømsgodset een iets kleinere club is in Noorwegen, zeker in vergelijking met Molde of Rosenborg", aldus Øyvind Herrebrøden, een Noors Journalist, aan Sport/Voetbalmagazine.