Ex-aanvoerder van Anderlecht haalt uit: Van den Brom brak mijn carrière
Juhasz niet mild voor Nederlander

Ex-aanvoerder van Anderlecht haalt uit: "Van den Brom brak mijn carrière"

09-10-2014 07:45

Van 2005 tot 2013 vormde Roland Juhasz het hart van de Anderlecht-defensie. Hij was ook even aanvoerder van paars-wit. De Hongaar keerde zondag terug naar het Astridpark om zijn oude fans te groeten. Dat hij dat pas deed bijna twee jaar na zijn vertrek bij Anderlecht, kwam slechts door één man: John van den Brom.

"Ik wilde niet terugkomen vooraleer John van den Brom hier weg was", aldus Juhasz in Het Nieuwsblad. "Die man heeft mijn carrière gebroken, want na acht jaar bij Anderlecht schoof hij me aan de kant zonder één woord uitleg. Dat een nieuwe trainer keuzes maakt, kan ik accepteren. Maar dat stilzwijgen verdiende ik niet. Dat doe je niet met iemand die zich jarenlang met hart en ziel heeft ingezet."

Onder van den Brom werd Anderlecht kampioen, maar dat vindt Juhasz niet meer dan normaal. "Eender welke coach zou met zo’n sterke ploeg de titel hebben gepakt. Hasi ook. Als Besnik eerder coach was geworden, dan speelde ik nu misschien zelfs nog voor Anderlecht."

Momenteel maakt de Hongaar het mooie weer in zijn eigen land bij Videoton. Eigenlijk zou Juhasz graag terugkeren naar Anderlecht, maar hij beseft dat die kans klein is. "Ik denk dat Anderlecht nu vooral moet inzetten op jongeren. Toch ben ik bij Videoton weer in goeie doen. We wonnen onze eerste tien matchen en ik scoorde vier keer met het hoofd. Dat missen ze hier toch, hé?"