Tegenstander Club Brugge kan zich niet herpakken na Europese bolwassing
Het blijft op eigen veld steken op een gelijkspel tegen FC Honka

06-10-2014 19:35

Na de Europese bolwassing van afgelopen donderdag tegen Club Brugge heeft HJK Helsinki zich niet kunnen herpakken in de eigen competitie. Op de 31ste speeldag van het Finse kampioenschap kwam de landskampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Honka.

Bij HJK startte Aristide Bancé (ex-Lokeren) op de bank, terwijl Roni Porokara (ex-Beerschot) daarentegen wel aan de aftrap verscheen. De middenvelder moest echter halfweg de eerste helft geblesseerd naar de kant.

HJK kwam kort voor de rust op voorsprong via de Gambiaan Demba Savage en leek af te stevenen op een nipte overwinning. Diep in de blessuretijd konden de bezoekers echter nog gelijk maken. Veel maakt het evenwel niet meer uit. HJK verzekerde zich vorige week immers al voor de zesde keer op rij van de Finse landstitel. In totaal was het al de 27ste landstitel voor HJK Helsinki.

HJK Helsinki: Eriksson, Heikkilä, Lampi, Moren, Jones, Annan, Perovuo (77’ Heikkinen), Porokara (23’ Mannström, 73’ Bancé), Zeneli, Kandji, Savage.