Terry verdedigt zich en is niet bang om emoties te tonen: Ja, ik heb gehuild
"Het is omdat ik het ben dat mensen naar me wijzen en dat zeggen"

Terry verdedigt zich en is niet bang om emoties te tonen: "Ja, ik heb gehuild"

02-10-2014 22:47
1

In vol en schoon ornaat nam John Terry in 2012 de Champions League in ontvangst. De verdediger van Chelsea werd vervolgens het mikpunt van spot, omdat hij in de finale tegen Bayern München niet in actie was gekomen. Toch stond Terry na afloop vooraan op het bordes.

Twee jaar na die eindstrijd komt Terry voor het eerst op de historische avond terug. "Natuurlijk, het was de mooiste dag in de geschiedenis van de club en ik kon niet spelen", reageert hij op de vraag of die finale een motivatie is om dit seizoen opnieuw de eindstrijd te halen. "Toch voelde ik me onderdeel van het succes."

"De spelers gaven me ook het gevoel dat ik een groot onderdeel was", verdedigt Terry zich voor zijn keuze om de beker in wedstrijdtenue in ontvangst te nemen. "En als je naar de route richting de finale kijkt, zie je dat grote aandeel ook. Zoals in de achtste finale tegen Napoli en sommige andere wedstrijden op weg naar de eindstrijd."

"Het is omdat ik het ben dat mensen naar me wijzen en zeggen: 'hey, hij heeft die prijs niet gewonnen'. Maar ik weet dat ik een grote rol heb gespeeld, op weg naar de finale en in de kleedkamer. Dus ik zet die prijs wel achter mijn naam. Niemand heeft het ook over die tien andere spelers die in de finale niet op het veld stonden. Maar dat is John Terry en dat is waar ik als speler sta."

Afgelopen seizoen greep Chelsea naast elke prijs en dat zorgde voor flink wat verdriet. "Ja, in de catacomben heb ik gehuild nadat we de Premier League-titel misliepen. Ik was in tranen, dat zijn de emoties die er voor mij bij horen. Week in, week uit knok je om prijzen te winnen. Ik ben dan niet bang om mijn emoties te tonen."