Groep B: CL-debutant laat Real Madrid zweten, Liverpool gaat onderuit
Balotelli kan niet imponeren

01-10-2014 22:36

Real Madrid heeft het woensdag verrassend zwaar gehad met Ludogorets. De Bulgaarse Champions League-debutant liet de titelhouder lang zweten, maar bleef uiteindelijk wel zonder punten achter: 1-2.

De titelverdediger had in Sofia een treffer van invaller Karim Benzema in de 77e minuut nodig om de Bulgaarse kampioen te verslaan. Het nietige Ludogorets was eerder zelfs op voorsprong gekomen via Marcelinho, die bij de tweede paal een verlengde kopbal kon binnentikken.

Cristiano Ronaldo kreeg al snel de ultieme kans om de gelijkmaker te maken, maar de Portugese superster miste voor de zevende keer in zijn carrière een strafschop. Even later kreeg hij de mogelijkheid om dat goed te maken en toen faalde hij niet: 1-1 vanaf elf meter. Ludogorets maakte het Real daarna lang moeilijk, maar moest zich een klein kwartier voor tijd toch overgeven. Benzema profiteerde van het uitglijden van zijn directe tegenstander.

FC Basel - Liverpool 1-0
In dezelfde poule won FC Basel voor eigen publiek knap van Liverpool (1-0) dankzij een goal van Marco Streller. Na een gelijkopgaande eerste helft waren de Zwitsers in de tweede helft via een corner trefzeker. Mario Balotelli kon bij de Reds opnieuw niet imponeren.