Welke Belgen komen naast Anderlecht woensdagavond in actie in de Champions League?
Lombaerts en Ferreira-Carrasco nemen het tegen elkaar op, ook Mignolet in actie

Welke Belgen komen naast Anderlecht woensdagavond in actie in de Champions League?

01-10-2014 16:43

Woensdag neemt Anderlecht het in het eigen Constant Vanden Stock-stadion op tegen Dortmund. Naast de Anderlechtse Belgen Proto, Deschacht, Defour, Tielemans en Praet komen er drie Rode Duivels in actie in de Champions League. 

Nicolas Lombaerts neemt het om 18u met Zenit Sint-Petersburg al op tegen het AS Monaco van Yannick Ferreira-Carrasco. De inzet is de eerste plaats aangezien beide teams hun eerste wedstrijd wonnen. De twee Belgen leerden elkaar enkele weken geleden kennen tijdens de trainingen met de Rode Duivels. Ferreira-Carrasco speelde nog geen wedstrijd met de A-Belgen maar hoopt bondscoach Marc Wilmots te overtuigen met het oog op de nationale selectie van morgen. Axel Witsel mist de wedstrijd door een enkelblessure die hem ook de wedstrijden met de Rode Duivels zal kosten.

Ook Simon Mignolet komt in actie met Liverpool. De fel bekritiseerde 26-jarige doelman kan met een clean sheet zijn criticasters de mond snoeren. Dan moet het wel het Zwitserse geweld van Basel trachten te stoppen.