Lokeren-routinier gelooft in Europese overwinning: Moeten gefocust blijven
Koen Persoons denkt dat zijn ploeg kan winnen van Kharkiv

Lokeren-routinier gelooft in Europese overwinning: "Moeten gefocust blijven"

01-10-2014 15:55

Na het Champions League-geweld van dinsdag en woensdag is het donderdag tijd voor de Europa League. Dan neemt Lokeren het op de tweede speeldag op tegen het Oekraïense Metalist Kharkiv. De ervaren Koen Persoons, middenvelder bij de Waaslanders, gelooft in de kansen van zijn ploeg. "Maar dan moeten we wel 92 minuten gefocust blijven", klinkt het in Het Nieuwsblad. 

De 31-jarige Persoons blikt woensdag vooruit op de confrontatie met de Oekraïners. Beide ploegen staan met 0 punten onderaan nadat ze hun eerste wedstrijd verloren hadden. "In thuiswedstrijden moeten we nu eenmaal punten pakken", zegt Persoons. "Uit de wedstrijd tegen Legia Warschau hebben we vertrouwen geput. Ondanks de 1-0 nederlaag legden we er een stevige organisatie op de mat en werden we er niet weggespeeld. We moeten echter beseffen dat één positionele fout voldoende is. Dat betaal je op dit niveau cash."

"Afgelopen weekend op het veld van AA Gent merkten we dat we het 92 minuten moeten volhouden. We gaan in de toegevoegde tijd in de fout en laten zo Gent nog scoren", wakkert Persoons zijn ploeg aan.

Metalist Kharkiv verloor zijn eerste wedstrijd tegen Trabzonspor, maar liet toch een felle indruk achter bij Persoons en Lokeren. "We hebben beelden gezien van hun wedstrijd tegen Trabzonspor en we zullen het niet makkelijk hebben. Ze spelen vanuit een stevige organisatie en laten de bal vlot rondgaan."