Peter Maes is op zijn hoede: “Kharkiv hoger inschatten dan Legia”
Peter Maes acht een thuiszege tegen Kharkiv mentaal zeer belangrijk

Peter Maes is op zijn hoede: “Kharkiv hoger inschatten dan Legia”

01-10-2014 14:58

Morgen neemt Lokeren het in de Europa League op tegen het Oekraïense Metalist Kharkiv. "We spelen nog niet met het mes op de keel, maar we beseffen wel dat we in de thuiswedstrijden resultaten moeten boeken”, vertelde Maes aan de voetbalredactie van Het Laatste Nieuws. De Lokerse veldheer acht Kharkiv overigens sterker dan Legia, de ploeg waar Lokeren op de eerste speeldag met een nipte 1-0 van verloor.

Lokeren staat morgen alweer voor een belangrijke wedstrijd. De Waaslanders kruisen in de Europa League de degens met het Oekraïense Metalist Kharkiv, een ploeg die volgens Peter Maes niet onderschat mag worden. “Ik schat Kharkiv hoger in dan Legia, dat het vooral van een snelle omschakeling moet hebben. De Oekraïners hebben veel meer mogelijkheden: ze beschikken over veel snelheid en hebben met Jaja Coelho (ex-Westerlo en -Genk), Cleiton Xavier en Bolbat enkele spelbepalende spelers in de rangen.”

Toch ziet Maes mogelijkheden. “We moeten hen vanuit onze organisatie opvangen om daarna ons eigen tempo proberen op te leggen. Mijn spelers zitten nog fris, enkel Junior Dutra is niet tijdig hersteld van een spierblessure." Bovendien doen de Oekraïners het niet al te best in eigen competitie. Sinds 16 augustus konden ze geen competitiematch meer winnen en met acht punten uit zeven wedstrijden bengelen ze op een schamele tiende plaats.

"We spelen in deze periode allemaal belangrijke wedstrijden, de groep beseft dat ook. Voor hen is het nieuw om op zo'n korte termijn vele wedstrijden te spelen, maar ik heb de indruk dat ze zich er goed bij voelen. Morgen staan we al voor een nieuw examen, want met het oog op een eventuele kwalificatie moet je in de thuiswedstrijden nu eenmaal punten pakken. Zeker omdat we onze eerste groepswedstrijd verloren hebben en op de derde speeldag de lastige verplaatsing naar Trabzonspor op het programma staat. Mentaal zou een zege dus zeer belangrijk zijn", besluit de sympathieke Lokeren-coach.