Welke Belg verslaat zijn landgenoot in de Engelse tweede klasse dit weekend?
Dit weekend nemen enkele Belgen het tegen elkaar op in de Championship

Welke Belg verslaat zijn landgenoot in de Engelse tweede klasse dit weekend?

27-09-2014 08:57

Niet enkel de Engelse Premier League wordt door een heel pak Belgen bevolkt, ook de Engelse tweede klasse, de Championship, kent sinds deze zomer een instroom van landgenoten. Zowel coach Bob Peeters en spelers Jelle Vossen en Vadis Odjidja trokken de plas over. Dit weekend staan er enkele leuke duels op het programma weet Het Nieuwsblad. 

José Riga, nog een andere Belg, staat sinds dit seizoen aan het roer bij Blackpool. Met een troosteloze voorlaatste plaats wil Riga dit weekend de drie punten pakken. De ex-coach van Standard en Charlton zal dan wel langs het Norwich van Vadis moeten geraken.

In een ander Belgisch getint duel nemen het Middlesbrough van Jelle Vossen het op tegen Charlton. Bij het Londense Charlton heeft coach Bob Peeters het laatste woord. Ook de Belgen Yoni Buyens en Franck Moussa maken deel uit van de selectie onder Peeters. Belgisch jeugdinternational Igor Vetokele, die voor de Angolese nationale ploeg koos, zorgt er voor de doelpunten. Middlesbrough en Charlton staan met een respectievelijk vijfde en achtste plaats in de middenmoot. Bij beide ploegen is de promotie naar de Premier League het doel.