De Tien: beste vrije trappen-specialisten in FIFA 15
Welke technicus promoveert een standaardsituatie het vaakst tot treffer?

De Tien: beste vrije trappen-specialisten in FIFA 15

25-09-2014 10:10
9

Vanaf donderdag ligt de populaire computergame FIFA 15 ook in Europa in de winkels. De producent geeft ter voorbereiding op de lancering van het gewilde spel steeds een extra stukje prijs van de vernieuwde editie. Vandaag in de Tien een overzicht van de beste vrije trappen-nemers volgens de producent EA Sports.

10. Marco Reus (Borussia Dortmund)
De kleine dribbelaar van de West-Duitsers is niet alleen lopend erg behendig met de bal, maar hij weet ook zeker raad met een vrije schietkans. Die Gelbe Wand heeft al verschillende treffers van Reus uit een standaardsituatie mogen aanschouwen.

9. Alberto Costa (Spartak Moskou)
Alberto Costa, beter bekend als 'Tino' schittert wekelijks in de Russische Premier League. Deze middenvelder heeft patent op elke kansrijke standaardsituatie binnen 25 meter en laat regelmatig zien waarom.

8. Benat (Atletic Bilbao)
Als middenvelder denkt deze Spanjaard vaker aan verdedigen dan aanvallen. Echter is zijn traptechniek van dusdanige kwaliteit dat hij over het algemeen meerdere malen per wedstrijd de moeite neemt om het doel van de tegenstander onder vuur te nemen.

7. Francesco Lodi (Parma)
Deze huurling van Catania was in zijn carrière al meerdere malen beslissend met zijn fabelachtige schot rondom het zestienmetergebied. Deze rasechte Italiaan die luistert naar de bijnaam ‘Ciccio’ kwam tot dusver niet verder dan de subtop in de Serie A, maar komt geheel terecht terug in deze top tien.

6. Rasmus Elm (CSKA Moskou)
Bij AZ was hij wekelijks gevaarlijk met zijn schoten uit de tweede lijn en dat is in Rusland niet veranderd. Nog steeds is deze Zweed verantwoordelijk voor een groot deel van spelhervattingen op de helft van de tegenstander.

5. Wesley Sneijder (Galatasaray)
Helaas moet onze creatieve middenvelder steeds meer van zijn loopvermogen inleveren nu hij de dertig is gepasseerd. Daarentegen blijft zijn geperfectioneerde traptechniek piekfijn en zal hij tot het eind van zijn carrière zeker tot één van de aangewezen personen behoren om de vrije trappen in Oranje te nemen.

4. Juan Arango (Tijuana)
Deze aanvallende middenvelder uit Venezuela speelde jaren bij Borussia Mönchengladbach en is dit seizoen verhuurd aan het Mexicaanse Tijuana. Zijn spel is te vergelijken met dat van Andres Iniesta, maar daar komt met zijn vrije trappen nog een gevaarlijk wapen bij.

3. Lionel Messi (FC Barcelona)
Alleen om zijn onnavolgbare acties zijn al voldoende rede om Lionel Messi tot beste voetballer ter wereld te benoemen. Echter beschikt het Argentijnse wonderkind ook nog over een geweldig linkerbeen.

2. Sejad Salihovic (1899 Hoffenheim)
Sejad Salihovic kwam als acht jarige jongen over van Bosnië naar Duitsland, waar hij zichzelf heeft opgewerkt als vaste basiskracht in de selectie van TSG 1899 Hoffenheim. Mede door zijn prachtige passes en doelgerichte schoten draait hij al jaren onafgebroken lekker mee in de Bundesliga.

1. Andrea Pirlo (Juventus)
Andrea Pirlo wordt door de makers van FIFA 15 gezien als de godfather van de vrije trappen. Jaren op rij regisseert hij wekelijks de secure opbouw op het middenveld van Juventus. Bij een overtreding rond de 'zestien' staat De Oude Dame praktisch al met 1-0 voor.