De Tien: grootste ijdeltuiten van het hedendaagse voetbal
Welke spelers staan langer voor de spiegel dan op het veld?

De Tien: grootste ijdeltuiten van het hedendaagse voetbal

22-09-2014 10:10
3

Strakke baardjes, innoverend schoeisel en opzienbarende kapsels zijn anno 2014 aan de orde van de dag in het topvoetbal. Talloze liefhebbers van de populairste balsport van dit moment kijken dagelijks naar hun helden met een alsmaar nieuw uiterlijk. Maar wie zijn nou eigenlijk de echte trendsetters in de kleedlokalen? VoetbalPrimeur ging op zoek naar de grootste ijdeltuiten van dit moment.

Lucas Andersen (Ajax)
Daar waar in de hedendaagse machocultuur in het voetbal vrouwelijke trekjes finaal worden afgestraft, maakt Lucas Andersen zich wekelijks hard voor het elegante deel van de masculiniteit. Als een ware Justin Bieber zorgt het Deense talent wekelijks voor voldoende fashiongehalte in de Arena.

Mario Balotelli (Liverpool)
Is het niet binnen de lijnen, dan staat Balotelli buiten het veld wel garant voor een telkens terugkerende media-aandacht op verschillende gebieden. Ook aan zijn opvallende uiterlijk valt niet te ontkomen. Met zijn continue vernieuwde coupes bezorgt hij veel jonge fans het verlangen om met hetzelfde kapsel als Super Mario door het leven te gaan.

Gareth Bale (Real Madrid)
Na de komst van Cristiano Ronaldo zag Real Madrid in Gareth Bale een waardig vleugelspeler voor de andere flank die zich tegenwoordig wekelijks laat gelden in Santiago Bernabéu. Na het omtoveren van zijn lichaam is zijn ware supertorso een begrip geworden op de Europese velden.

 

Stephan El Shaarawy (AC Milan)
De 21 jaar jonge Stephan El Shaarawy heeft zijn beeldschone vriendin mede te danken aan zijn passie voor uiterlijke verzorging. Elk weekend verschijnt de Italiaanse superster met een recent bijgewerkt koppie om maximaal te kunnen vlammen in San Siro.

Neymar (FC Barcelona)
Dé volksheld van Brazilië is te zien op duizenden billboards in zijn land. Als autoriteit van de Goddelijke Kanaries komt de Zuid-Amerikaanse aanvaller wekelijks tiptop voor de dag. Met zijn nonchalante kuif en imponerende houding mag hij zeker niet ontbreken in dit overzicht.

Graziano Pellè (Southampton)
De goedlachse Italiaan blijft het net maar vinden voor zijn nieuwe club Southampton. Ook na negentig minuten voetbal zit het haar van deze centrumspits nog als gegoten. Voorheen als Feynoorder, maar nu ook als speler van Southampton staat een secure haarbehandeling aan de basis voor een succesvolle wedstrijd.

Marko Arnautovic (Stoke City)
Waar is de tijd gebleven dat De Grolsch Veste wekelijks volstroomde voor de zinderende acties van Arnautovic? Naast zijn onnavolgbare voetbewegingen is de Oostenrijkse voetballer ook niet meer te houden met zijn opvallende make-overs. Als mooiboy van FC Twente zocht Arnautovic vervolgens zijn heil bij het Italiaanse Internazionale, typerende keuze.

Ruben Schaken (Feyenoord)
Ook Ruben Schaken besteedt heel wat uurtjes aan zijn uiterlijke imago alvorens hij het heilige gras van de Kuip betreedt. De in Amsterdam geboren vleugelaanvaller hoort naar eigen zeggen bij de trendsetters van Nederland en vervult bij Feyenoord dan ook voortdurend de rol van modepolitie.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
De Portugese supervedette baarde tijdens het EK 2012 opzien door in de rust van belangrijke wedstrijden als Duitsland - Portugal en Nederland - Portugal zijn kapsel te veranderen. Deze ijdeltuit ten top gaf verschillende critici de mogelijkheid om het constant uitblijvende succes van Portugal te wijten aan zijn eigen haardracht. Een kwestie van prioriteiten stellen...

Memphis Depay (PSV)
Als een ware fashiongoeroe verbaast hij vriend en vijand keer op keer met een flitsende 'hairdress' in de Eredivisie. Tel hier zijn prominente tatoeages bij op en een uniek verschijnsel is geboren. De creatieveling van PSV behoort met zijn uiterlijke kenmerken tot één van de opvallendste verschijningen in nationale competitie.