Standard Luik pas in tweede helft voorbij zwakke broertje Rijeka

18-09-2014 22:56

Standard Luik heeft niet zonder moeite gewonnen van HNK Rijeka, het zwakke broertje van groep G. Een kwartier voor affluiten kopt Laurent Ciman de 1-0 binnen. Uiteindelijk zou het nog 2-0 worden.

Standard begon in tegenstelling tot vorig jaar wel met een basiself aan de wedstrijd tegen Rijeka. Veel aan het spelbeeld veranderde dat echter niet, want dat was ondermaats. Beperkte dreiging van Carcela en Louis moesten de weinige fans entertainen. Geoffrey Mujangi Bia verliet ondertussen geblesseerd het veld.

De tweede helft toonde onmiddelijk een heel ander spelbeeld waarbij opnieuw vooral Louis voor gevaar zorgt. Toch komt Standard ei zo na op achterstand na een flater van Teixeira. De immer betrouwbare Kawashima moet redden. In de 74e minuut weet Ciman dan eindelijk de ban te breken. Het Kroatische verweer stopt echter niet. Tien minuten later valt ook aan hun zijde een doelpunt. De scheidsrehter keurt het echter, onterecht zou later blijken, af, waarna invaller Vinicius Araujo iets later met zijn 2-0 de eindstand mag vastleggen.