Groep I: Uitblinker Mertens helpt Napoli langs beul van PEC Zwolle
Belg tweemaal trefzeker: 3-1

18-09-2014 22:56

Dries Mertens heeft donderdag maar weer eens zijn meerwaarde aangetoond voor SSC Napoli. De Belgische aanvaller loodste de Italiaanse topclub met twee doelpunten langs Sparta Praag: 3-1.

Mertens begon in de basis bij Napoli en liet zien een zekerheidje te moeten zijn bij de Italianen. Sparta Praag, dat in de voorronde te sterk was voor PEC Zwolle, kreeg geen moment grip op de oud-PSV'er en bleef dan ook met lege handen achter. Het begon nog goed voor de Tsjechen, die die al na een kwartier op voorsprong kwamen via Josef Hušbauer, die na een afgeslagen corner via de binnenkant van de paal binnen schoot.

Een paar minuten later stond het echter alweer gelijk. Gonzalo Higuain benutte een strafschop na een handsbal van Costa Nhamoinesu. Op aangeven van diezelfde Higuain gleed Mertens vlak na rust de 2-1 tegen de touwen. De Belg nam ook het slotakkoord voor zijn rekening in de 81ste minuut. De linkerspits kwam van de flank naar binnen, omspeelde twee tegenstanders en schoot in de korte hoek raak.