Groep H: Everton zet Wolfsburg kinderlijk eenvoudig opzij
Engelsen tonen kracht Premier League aan

18-09-2014 23:01

Everton is overtuigend aan de groepsfase van de Europa League begonnen. De Engelse subtopper toonde de kracht van de Premier League aan door de Duitse subtopper VfL Wolfsburg met duidelijke cijfers te verslaan: 4-1.

Steven Naismith maakte binnen het kwartier via Ricardo Rodriguez de 1-0, waarna Seamus Coleman in de blessuretijd van de eerste helft de score verdubbelde. Vlak na rust zorgde aanvoerder en linksback Leighton Baines (foto) uit een strafschop voor 3-0, waarna Kevin Miralles er vlak voor tijd zelfs 4-0 van maakte. In blessuretijd verzachtte Rodriguez het leed voor Wolfsburg, door een vrije trap knap binnen te krullen (4-1). Daarmee maakte hij zijn eigen doelpunt enigszins goed.

Het andere duel in groep H tussen Lille OSC en FK Krasnodar eindigde onbeslist: 1-1. Ricardo Laborde zette de gasten uit Rusland in de eerste helft op 0-1, maar na uur bepaalde Simon Kjaer de eindstand op 1-1.