Groep K: Fiorentina en PAOK zegevieren ruim in openingswedstrijd
Fransen en Wit-Russen zijn het slachtoffer

18-09-2014 22:55

Fiorentina heeft donderdagavond zonder al te veel moeite getriomfeerd in het Europa League-toernooi. Thuis tegen het Franse Guingamp werd een 3-0 overwinning afgedwongen door de formatie uit Florence.

Guingamp kreeg in de eerste helft een dubbele tegenslag te verwerken. Juan Vargas zorgde circa tien minuten voor het rustsignaal voor de openingstreffer en niet veel later incasseerde Mustapha Diallo de rode prent. Hij liep in een tijdsbestek van nauwelijks een kwartier tegen twee gele prenten aan.

Fiorentina profiteerde na de hervatting dankbaar. De Colombiaanse smaakmaker Juan Cuadrado maakte de tweede treffer alvorens Federico Bernardeschi de derde voor zijn rekening nam.

PAOK Saloniki – Dinamo Minsk
Stefanos Athanasiadis heeft een imposante bijdrage geleverd aan de 6-1 overwinning van PAOK Saloniki op Dinamo Minsk. In de elfde, zestiende en 28ste minuut nam hij respectievelijk de tweede, derde en vierde treffer van de thuisploeg voor zijn rekening. Nemanja Nikolic (eigen doelpunt), Dimitrios Papadopoulos en Theofanis Tsandaris maakten de feestvreugde compleet.

Bij een 5-1 achterstand in de tachtigste minuut wist Nikolic, de ongelukkige maker van de openingstreffer, tegen te scoren. Slobodan Simovic kreeg daarna nog een tweede gele kaart aan de zijde van de Wit-Russen.