Oude bekende valt in voor Ajax en vervult aanjagersrol met bravoure
Niki Zimling maakt anderhalf jaar na passage bij Club CL-debuut

Oude bekende valt in voor Ajax en vervult aanjagersrol met bravoure

18-09-2014 13:52

Ajax was nergens in de eerste helft tegen Paris Saint-Germain gisteren. Net als tegen Heracles afgelopen weekend mocht Niki Zimling opnieuw invallen om het vuur aan de Amsterdamse lont te steken.

Anderhalf jaar duurde de periode van Zimling bij Club Brugge. Tijdens het scouten van Björn Vleminckx bij NEC Nijmegen botsten de Bruggelingen op een Deense buffer waar ze ook wel heil in zagen. Zimling speelde in zijn eerste seizoen 46 wedstrijden voor Club, waarvan elf Europees. De daaropvolgende winter deed het hem voor 2,2 miljoen euro van de hand.

Nu heeft Ajax hem geleend als vervanger van Daley Blind met een aankoopoptie die ongeveer evenveel bedraagt. Zijn komst kon bij het verfijnde Ajax vooral op hoongelach rekenen, weet ook trainer Frank de Boer. "Wie is Niki, waarom nou Niki? Ik heb het ook gehoord, maar hij liet nu al zien waarom we hem hebben gehaald." Er zat verticaliteit in zijn spel, verdedigde verzorgd en was al voor zijn eerste balcontact zijn ploeggenoten aan het dirigeren.

Opvallend is dat naast Zimling vooral doelman Cillessen en doelpuntenmaker Lasse Schøne van belang waren voor het punt. De drie speelden enkele seizoenen geleden nog samen met Vleminckx voor NEC, dat vorig jaar degradeerde.