Groep H: Porto vermaakt publiek met zes doelpunten, Brahimi steelt de show
Geen doelpunten in Baskenland bij andere groepswedstrijd

17-09-2014 22:37

FC Porto heeft woensdagavond een monsterscore neergezet in de Champions League. In groep H won de Portugese topclub met 6-0 van BATE Borisov, waar Athletic Bilbao en Shakhtar Donetsk op een 0-0 gelijkspel bleven steken.

FC Porto – BATE Borisov
Met oud-Feyenoorder Bruno Martins Indi in de gelederen had FC Porto absoluut geen moeite met BATE Borisov. Halverwege leidde de thuisploeg al met 3-0 en daar voegde men na de hervatting nog eens drie doelpunten aan toe.

Yacine Brahimi was zonder enige twijfel de absolute smaakmaker op het veld. De Algerijn opende na vijf minuten de score en wist deze na ruim een uur uit te bouwen. Jackson Martinez gooide de wedstrijd al in de eerste helft op slot door de derde treffer van de avond op het formulier te laten aantekenen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld: Porto domineerde en BATE bleef lijden. Brahimi maakte na een klein kwartier zijn hattrick compleet. Adrian en Vincent Aboubakar maakten het feest compleet.

Athletic Bilbao – Shakhtar Donetsk
In Baskenland kreeg de ontmoeting tussen Bilbao en Shakhtar geen winnaar. Na een zwakke eerste helft drukte vooral de thuisploeg in de hoop op een triomf in de Champions League, maar een doelpunt bleef aan weerszijden uit.