Clubicoon 'Toffees' vol ambitie: Het doel van elke beker is ze te winnen
Everton maakt na vijf jaar rentree op Europese podium

Clubicoon 'Toffees' vol ambitie: "Het doel van elke beker is ze te winnen"

17-09-2014 12:56

Romelu Lukaku en Kevin Mirallas mogen hun borst natmaken. Als het van linksachter Leighton Baines afhangt, speelt hun Everton in mei een wedstrijd met ongeziene inzet in Warschau.

Daar wordt dit seizoen namelijk de finale van de Europa League afgewerkt. Ook de blauwe helft van Liverpool wervelde vorig seizoen door de competitie en kon heel wat toppers het vuur aan de schenen leggen. Baines ziet de terugkeer naar Europa dan ook volledig zitten. "We moeten groots denken. Het is een lange competitie maar je wil altijd de finale halen en de beker winnen. Dat is het doel. Je wil zo ver mogelijk geraken en de grote avonden meemaken, in Goodison Park of waar dan ook", vertelt hij op de clubwebsite.

Eerste hindernis morgenavond is het VfL Wolfsburg van Kevin De Bruyne en Junior Malanda. Met daarnaast nog Lille en FC Krasnodar in de poule, wordt overwinteren al een eerste uitdaging. "Ik heb gehoord dat onze groep is omschreven als een Champions League poule. Ik weet niet veel van de Russen, maar Wolfsburg en Lille zijn zeker ploegen die je op dat niveau ziet spelen. Het heeft echter geen zin om tegen de zwakkere ploegen in de competitie te spelen."