Frivool Anderlecht loopt kater op in slotminuut tegen zwak Galatasaray

Frivool Anderlecht loopt kater op in slotminuut tegen zwak Galatasaray

16-09-2014 22:37

RSC Anderlecht was negentig minuten lang de betere ploeg in de hel van Istanbul maar moet door een tegendoelpunt in de 91e minuut toch maar met één punt terug naar Brussel.

De Turkse fans wilden er een hel van maken en floten bij ieder balcontact voor RSC Anderlecht. Gelukkig voor de meegereidse supporters waren dat er veel. In de openingsfase was Anderlecht namelijk duidelijk de betere ploeg.


Toch kende Anderlecht ook de nodige pech. Suarez moest Nuytinck, een van de laatste overgebleven verdedigers, komen vervangen en scheidsrechter Istvan Vad deelde volop gele kaarten uit, onder andere aan Defour omdat die opnieuw een bal aanraakte die hij niet mocht aanraken.

Kleedkamer

Galatasaray is met een andere ingesteldheid uit de kleerkomer gekomen en wil er wat van maken. Sneijder, tot dan toe onzichtbaar, toont zich eindelijk. Toch is het RSC Anderlecht dat op voorsprong komt dankzij Praet die een mooie actie van de geplaagde Defour afwerkt via de paal.


Na de voorsprong neemt Anderlecht opnieuw het heft in handen. Deschacht en Roef houden achterin alles mooi toe en Mitrovic krijgt een uitgelezen kans op 0-2 maar mist onbegrijpelijk. Na die misser moet de bleke Serviër plaats ruimen voor Kljestan en bibbert Anderlecht naar het einde toe. Galatasaray kiest nog voor een slotoffensief, maar komt er zelfs dan met moeite uit. Zelfs het fanatieke publiek dacht meer aan uitfluiten dan aanmoedigen tot Chedjou het in de slotminuut op een lopen zet en Kljestan er eenvoudig af loopt om Burak Yilmaz de 1-1 voor te schotelen.