Belg in Turkije geeft tips aan Anderlecht om Galatasaray te kloppen

Belg in Turkije geeft tips aan Anderlecht om Galatasaray te kloppen

15-09-2014 14:13

Dinsdag neemt RSC Anderlecht het op tegen Galatasaray. Dat de Turkse grootmacht niet ongenaakbaar bewees Eskisehirspor dit weekend door hen mede dankzij de Belgische doelman Ruud Boffin op 0-0 te houden. Aan Het Nieuwsblad gaf hij tips aan Anderlecht om dinsdag hetzelfde te doen.

Wesley Sneijder is ondanks de vele geruchten nog steeds actief in Istanbul en is er nog steeds de draaischijf. Vorig jaar klopte hij Ruud Boffin in de bekerfinale met een klasseflits. "Ik zou Defour op hem zetten als mandekker want je mag hem geen moment uit het oog verliezen. Met één pass of shot kan hij de wedstrijd beslissen", waarschuwt Boffin.

Verder waarschuwt de doelman ook voor stilstaande fases. "Er spelen veel grote jongens dus het meeste gevaar komt bij stilstaande fases. Ik heb vooral dan moeten ingrijpen", zegt Boffin, die gelukkig zelf ook 1.96 meter groot is.

Zwakte

Gelukkig ziet de Limburger ook zwaktes bij de Turken. "Wij dreigden het meest via onze rechterflank. Links zijn ze namelijk het zwakst", blikt hij terug op zijn wedstrijd. "Je mag je verder niet laten intimideren door hun publiek, want dat kan best indrukwekkend zijn."