Vader met Belgisch verleden introduceert zoon: Hij heeft veel meer talent dan ik
Tweede telg van het geslacht Rosenthal strijkt neer in Belgische eerste klasse

Vader met Belgisch verleden introduceert zoon: "Hij heeft veel meer talent dan ik"

12-09-2014 10:04

Bij Zulte Waregem bewoog er nog heel wat in de laatste dagen van de transferperiode. Een naam die bij veel supporters een belletje doet rinkelen is die van Tom Rosenthal, zoon van ex-Club Brugge en Standardspeler Ronny.

In de aanloop naar de start van deel twee van de Belgische competitie nodigde Het Nieuwsblad de twee uit voor een dubbelinterview. Ronny is alvast lovend over zijn zeventienjarige zoon. "Ik had een aparte stijl, maar het rendeerde. Tom heeft veel meer talent dan ik had. Hij speelt meer in de bal. Hij is ook heel intelligent, maar moet aan zijn laatste wapen werken: zijn snelheid. Dury zal er ongetwijfeld op toezien dat hij vooruitgang boekt." Met die aparte stijl schopte Rosenthal senior het na zijn Belgische periode wel nog tot bij Liverpool en Tottenham.

Tom is geboren in Engeland, maar heeft dankzij zijn Belgische moeder ook onze nationaliteit. Zulte Waregem nam hem net voor het verstrijken van de transferdeadline over van tweedeklasser Watford, waar hij de jeugdrangen doorliep. In tegenstelling tot zijn vader zoekt hij liever niet de zijlijn op. "Mijn vader was vooral snel. Ik ben meer technisch. Ik ben ook geen flankspeler, speel het liefst op de 8, maar ik kan ook op de 6 en op de 10 spelen. Maar ik wil in Waregem aan mijn snelheid werken." Zaterdag maakt de jongeling mogelijk zijn debuut tegen Waasland-Beveren.