Mourinho gunt Van Gaal betere tijden: Louis is de juiste man voor United
"Hij is de juiste man om Manchester United weer aan de praat te krijgen"

Mourinho gunt Van Gaal betere tijden: "Louis is de juiste man voor United"

08-09-2014 17:39
2

José Mourinho verwacht dat Louis van Gaal het tij kan keren bij Manchester United. De Nederlandse manager slaagde er nog niet in een duel te winnen in de Premier League.

Mourinho, manager van concurrent Chelsea, gelooft in de kwaliteiten van Van Gaal. "Hij is één van de beste managers ter wereld, dus hij heeft het ongetwijfeld in zich. Louis is de juiste man om Manchester United weer aan de praat te krijgen", aldus de Portugees tegen Eurosport-Yahoo.

De twee werkten in het verleden samen bij FC Barcelona: Van Gaal als hoofdtrainer, Mourinho als zijn rechterhand. De onderlinge relatie is altijd goed gebleven. "Ik gun het Louis. Manchester United is een grote club, hij is een grote manager. Dat gaat goed samen."

De seizoenstart van United staat in schril contract met die van Chelsea. The Blues zijn nog foutloos, met negen punten uit drie wedstrijden. "Het gaat de goede kant op. Mijn teams renderen altijd beter in het tweede seizoen onder mijn leiding. Iedereen voelt zich comfortabel met de manier waarop het nu gaat. Gaan we wedstrijden verliezen? Ja, natuurlijk. Maar op dit moment zijn we goed in vorm en genieten we van ons werk op het veld."