Fabregas: Spelen voor Chelsea en Mourinho? Ik had je uitgelachen
Spanjaard bewust van gevoelige overstap

Fabregas: "Spelen voor Chelsea en Mourinho? Ik had je uitgelachen"

08-09-2014 16:14
3

Cesc Fabregas schokte deze zomer Arsenal door FC Barcelona te verruilen voor Chelsea. In gesprek met El País geeft de Spaanse international toe dat hij een gevoelige transfer heeft gemaakt.

Nog niet zo lang geleden uitte Fabregas forse kritiek op José Mourinho, zijn huidige trainer bij Chelsea. "Als je mij vijf jaar geleden had verteld dat ik nu voor Chelsea en Mourinho zou spelen, dan had ik je uitgelachen. Maar niets is zo veranderlijk als het leven", zegt de middenvelder in de Spaanse krant.

"Ik begon na te denken over een vertrek bij Barça na de finale van de Copa del Rey. Ik had het gevoel dat ik klaar was, waarom weet ik niet precies. Het voelde alsof er iets was veranderd. Het hoefde van mij niet meer in Barcelona. Dat heb ik verteld aan Andoni Zubizarreta (technisch directeur van Barça, red.). Volgens mij was hij ook opgelucht. Mijn vertrek was het beste voor alle partijen."

Chelsea was er vervolgens als de kippen bij om Fabregas een aanbieding te doen. "Ik kon terugkeren naar Londen, de plek waar ik mij het beste voel. Ik kon me geen betere uitweg bedenken. Ik sprak met Mourinho en hij vertelde me de dingen die ik wilde horen. Ik voelde me waardevol en een belangrijk puzzelstukje, dat nog ontbrak bij Chelsea."

Fabregas werd voornamelijk in zijn laatste seizoen in Camp Nou regelmatig uitgefloten door de fans. Boos is hij niet. "Ik mag niet klagen", aldus Fabregas, die in 150 optredens 42 keer scoorde. "Als ze me uitfloten zal dat wel een goede reden hebben gehad. Als ze kritisch waren zal dat wel een goede reden hebben gehad. Ik deed het niet in mijn eentje. Het had beter kunnen gaan, maar ook slechter."