Frans-Belgische doelman die bijna van Manchester United was trekt naar Virton
Defourny is nu van tweedeklasser

Frans-Belgische doelman die bijna van Manchester United was trekt naar Virton

06-09-2014 17:29

Tweedeklasser Excelsior Virton heeft zijn slag kunnen slaan op de transfermarkt. De club uit Luxemburg heeft doelman Theo Defourny vastgelegd. De 22-jarige doelman komt transfervrij over.

Defourny begon aan zijn carrière bij Olympique Lyon, waar hij werd opgeleid en enkele keren op de bank mocht plaatsnemen. In de zomer van 2011 bood Manchester United 1 miljoen euro, maar Olympique Lyonnais wou zijn doelman niet kwijt. De Frans-Belgische doelman kon echter op weinig speelgelegenheid rekenen en werd uitgeleend aan Antwerp FC en FC Rouen.

Een echt succes werd het niet en na een seizoen op de bank bij het B-elftal van Olympique Lyon werd zijn contract eind augustus ontbonden. Excelsior Virton zag hun kans en bood hem een contract aan. Bij Virton zal hij de concurrentie moeten aangaan met Julien Hurbain en Francesco Di Gregorio.
 
Defourny heeft de dubbele Frans-Belgische nationaliteit, maar koos voor een kans bij de Belgische nationale ploeg. Tot een A-selectie kwam het nog niet. Defourny speelde wel al voor de jongerenelftallen van de Rode Duivels.