Bondscoach Socceroos is lovend over Belgen: Liever oefenmatch dan eindronde WK
Ange Postecoglou spreekt lovende woorden over Rode Duivels

Bondscoach Socceroos is lovend over Belgen: "Liever oefenmatch dan eindronde WK"

03-09-2014 21:15

De bondscoach van Australië, Ange Postecoglou, heeft woensdag vooruitgeblikt op de oefenwedstrijd tegen de Rode Duivels van donderdag. De coach van Griekse afkomst heeft enkel lovende woorden voor ons land. "Ik heb het grootste respect voor België", klonk het op de persconferentie.

Australië bereikte net als België de eindronde van het WK in Brazilië. In wat misschien wel de zwaarste poule was, moest Australië zich proberen voorbij zowel Spanje, Chili als Nederland te knokken. Het werd een hopeloze zaak, al verweerden de Aussies zich met veel overgave. "Ik heb gehoord dat Marc Wilmots mooie zaken over ons heeft verteld. Maar ik denk daarom nog niet dat hij met angst toeleeft naar de match van morgen", beseft Postecoglou maar al te goed. "Ik speel liever een oefenwedstrijd tegen België dan hen tegen te komen in de eindronde van een WK."

De vaste nummer één op het korte WK van Australië was Club Brugge-doelman Matthew Ryan. De Australisch-Griekse coach weet dat de Belgische competitie een goede springplank is voor talentvolle Australische voetballers. "De Belgische competitie is heel interessant om er te groeien en het vak als prof te leren kennen", meent Postecoglou. "Neem het voorbeeld van Ryan. Hij heeft er een uitstekend seizoen in Brugge opzitten. Het is voor onze selectie cruciaal dat we spelers hebben die het vak in de beste omstandigheden leren. Dat kan in België."