Hellas Verona trekt voormalig Barcelona-speler aan om Toni te assisteren
Saviola verruilt Olympiakos voor Italiaanse competitie

Hellas Verona trekt voormalig Barcelona-speler aan om Toni te assisteren

01-09-2014 23:00
3

Javier Saviola gaat zijn geluk beproeven in de Italiaanse competitie. De voormalig aanvaller van Real Madrid ondertekent een contract bij Hellas Verona. Afgelopen seizoen speelde de geboren Argentijn in het shirt van Olympiakos.

De Griekse formatie beschikte sinds 2013 over de verdiensten van Saviola. De Argentijn begon in zijn geboorteland bij River Plate. Daar maakte hij in 1998 zijn debuut om vervolgens 87 duels voor River Plate te spelen en daarin 46 keer te scoren. Het leverde hem de overstap naar FC Barcelona op. Bij de Spaanse grootmacht stond Saviola tussen 2001 en 2007 op de loonlijst en werd de ex-international verhuurd aan AS Monaco en Sevilla.

Real Madrid besloot El Conejito over te nemen van de rivaal. In de Spaanse hoofdstad kende Saviola een alles behalve gelukkige periode. SL Benfica bracht hem uitkomst, dat de voorhoedespeler na enkele seizoenen verkocht aan Malaga CF. Daar hield Saviola het een seizoen vol, waarna Olympiakos de nieuwe werkgever van Saviola werd. Ook die club moet nu na één voetbaljaargang alweer afscheid nemen van Saviola. Bij Hellas gaat hij de voorhoede vormen met onder meer Luca Toni.