Turkse tegenstander Anderlecht haalt twee spelers bij Club Mertens
Pandev komt transfervrij over

Turkse tegenstander Anderlecht haalt twee spelers bij Club Mertens

Gepubliceerd: maandag 1 september 2014 om 22:47ma 01-09-2014 om 22:47

Galataseray heeft zich op de laatste dag van de transferperiode nog gevoelig versterkt. De Turken nemen spits Goran Pandev en middenvelder Blerim Dzemaili over van Napoli. 

Voor  de 28-jarige Blerim Dzemaili legden ze twee miljoen euro op tafel. De gespecialiseerde website transfermarkt.de schat zijn marktwaarde nochtans op negen en een half miljoen euro. De Zwitser speelde in zijn carrière al voor heel wat clubs: achtereenvolgens Zürich, Bolton, Torino, Parma, Napoli en nu dus Galataseray. Hij speelde ook 37 interlands voor Zwitserland.

Pandev is 31 en was transfervrij nadat zijn contract bij Napoli eind juni was afgelopen. De 75-voudige Macedonische international tekende een contract voor één seizoen bij de Turken. Ook hij verdedigde al heel wat clubkleuren in zijn carrière. 

Na voor enkele kleinere clubs in Macedonië te hebben gespeeld, belandde hij in 2002 bij Inter Milan. Dat leende hem een aantal keer uit aan diverse clubs. in 2005 trok hij voor acht miljoen euro naar Lazio, vier jaar later keerde hij transfervrij terug naar de Italiaanse hoofdstad. In juli 2012 betaalde Napoli 7.5 miljoen euro voor hem. Nu zien ze hem dus gratis vertrekken. 

Galataseray neemt het in groep D van de Champions League op tegen Anderlecht. Deze kwaliteitsinjectie lijkt de kansen van de Belgische landskampioen gevoelig te verkleinen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws