Holtby in het shirt van Fulham, waar hij ook aan verhuurd werd

Kwakkelend HSV haalt met Spurs-flop concurrent voor Van der Vaart
Green komt over van Bayern, Badelj en Skjelbred vertrokken

Kwakkelend HSV haalt met Spurs-flop concurrent voor Van der Vaart

01-09-2014 11:02
2

Hamburger SV heeft zich maandag versterkt met Lewis Holtby en Julian Green. Middenvelder Holtby (23) wordt voor een jaar gehuurd van Tottenham Hotspur, de negentienjarige spits Green komt voor een seizoen over van Bayern München.

Green speelde nog geen enkel Bundesliga-duel voor Bayern gespeeld, maar heeft al wel WK-ervaring opgedaan. De geboren Amerikaan werd door bondscoach Jürgen Klinsmann meegenomen naar Brazilië, waar hij in de achtste finale tgen België zelfs een doelpunt maakte. In de verlenging waren de Rode Duivels echter al op 2-0 gekomen, waardoor de 2-1 achteraf gezien geen waarde had.

Voor Holtby is er een terugkeer naar de Bundesliga, waar hij doorbrak bij Schalke 04. De middenvelder kon bij Tottenham geen vaste waarde worden. Vorig seizoen verhuurden de Londenaren hem al aan Fulham, waarmee de Duitser degradeerde uit de Premier League. Holtby is net als Rafael van der Vaart een speler voor de aanvallende posities op het middenveld.

Het kwakkelende HSV heeft ook afscheid genomen van twee spelers, namelijk Milan Badelj en Per Skjelbred. Badelj, een Kroatisch international, is voor circa vijf miljoen euro aan Fiorentina verkocht, terwijl Skjelbred zijn loopbaan voortzet bij Hertha BSC. De Noor wordt bij de ploeg die wordt gecoacht door Jos Luhukay, teamgenoot van John Heitinga en Roy Beerens.