Jonge belofteninternational wil eerste speelkans meteen grijpen bij Lierse
Ngawa wil spelen bij Lierse

Jonge belofteninternational wil eerste speelkans meteen grijpen bij Lierse

30-08-2014 17:37

Voor het eerst dit seizoen staat Pierre-Yves Ngawa aan de aftrap bij Lierse. De verdediger speelde dit seizoen nog maar vijf minuten en is tevreden eindelijk nog eens speelminuten te mogen vergaren.

Met Ludovic Buysens en Arjan Swinkels in de lappenmand én de geschorste El Messaoudi krijgt Ngawa nog eens een kans. "Ik moet de afwezigheid van het trio Buysens, Swinkels en El Messaoudi opvangen. Van opleiding ben ik een rechterflankverdediger. Maar die positie als centrale verdediger is niet nieuw. Ook bij Sint-Truiden en het Hongaarse Ujpest stond ik al op die plaats", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

De verdediger werd opgeleid bij Standard en uitgeleend aan Ujpest. Na zijn terugkeer bij Standard kwam hij op een dood spoor terecht. "Ik kreeg vorige maand van voorzitter Duchatelet te horen dat de trainer niet meer op mij rekende en een terugkeer in de kern moeilijk lag. Ik begreep snel dat het beter was om te vertrekken en was erg blij met de interesse van Lierse."

Ngawa kijkt alvast uit naar de wedstrijd. "Dit is voor mij de uitgelezen kans om titularis te worden. Ik moet en zal deze kans grijpen. De trainer bereidde me goed voor op deze wedstrijd. Met tactische richtlijnen en tv-beelden."