Club van zoon Roland Duchâtelet gaat shoppen bij Genk en Standard
Dudu Biton en Kim Ojo trekken naar Ujpest

Club van zoon Roland Duchâtelet gaat shoppen bij Genk en Standard

29-08-2014 21:20

Het Hongaarse Ujpest heeft aanvallende versterking gehaald in onze Belgische competitie. De club bevestigde op hun eigen website de komst van twee nieuwe aanvallers. Kim Ojo van KRC Genk en Dudu Biton van Standard worden het komende jaar in Hongarije gestald.

Kim Ojo zag zijn speelkansen slinken bij KRC Genk en wou maar al te graag vertrekken. De aanvaller kon terugkeren naar zijn ex-club Brann Bergen, maar verkoos een tijdelijk avontuur in Hongarije.

Ook Dudu Biton kon maar weinig rekenen op speeltijd bij de Rouches en werd zelfs uit de A-kern gezet. Roland Duchâtelet zag zijn kans schoon om de spits te stallen bij de ploeg van zoon Rodrick Duchâtelet.

Dudu Biton streek in 2011 voor het eerst neer in België. Hij maakte in zijn eerste seizoen bij Charleroi meteen furore en scoorde 5 keer in 12 wedstrijden. Een jaar later zag Standard hun kans schoon om de aanvaller over te nemen, maar een succes werd het niet. De spits mocht maar enkele keren in de basis beginnen en tweemaal uitgeleend aan respectievelijk APOEL Nicosia en het Spaanse Alcorcon.

Voor Ujpest zijn het niet de eerste spelers met een Belgisch verleden in de kern. Ook Jonathan Heris en Jeremy Serwy hebben hun plek in de A-kern van de Hongaarse club.