Bayern verrast met komst Xabi Alonso: Hij zal ons meteen kwaliteit leveren
Bayern en Real in onderhandeling over transfer Xabi Alonso

Bayern verrast met komst Xabi Alonso: "Hij zal ons meteen kwaliteit leveren"

28-08-2014 10:43
3

Bayern München is na de komst van Mehdi Benatia ook heel dicht bij het aantrekken van Xabi Alonso. De Spanjaard is het al met de Duitse kampioen eens en de clubs zijn in onderhandeling met elkaar.

Bayern München stelde donderdagochtend verdediger Benatia aan de pers voor. De Marokkaan, die overkomt van AS Roma, is geen vervanger voor de langdurig geblesseerde Javi Martinez, want daarvoor wil Der Rekordmeister een landgenoot van de defensieve middenvelder aantrekken. De Zuid-Duitsers bevestigden tijdens de presentatie dat zij Xabi Alonso willen halen.

"Wij zijn het met de speler eens en in gesprek met Real Madrid", vertelde financieel bestuurder Jan-Christian Dreesen, die eraan toevoegde dat het niet om een huurperiode gaat. "Het gaat om een transfer." Zijn collega Matthias Sammer, technisch directeur bij Bayern München, vulde hem aan. "Xabi Alonso zal ons meteen sportieve kwaliteit leveren. Hij is in staat om nog twee jaar op topniveau te spelen."

Xabi Alonso (32) kost Bayern ongeveer tien miljoen euro. Datzelfde bedrag is de club ook jaarlijks kwijt aan de gage van de wereld- en Europees kampioen, die onlangs afscheid nam van het Spaanse nationale elftal. De middenvelder wordt donderdag medisch gekeurd door zijn nieuwe club, die dan binnen een dag of twee hoopt alles te kunnen afronden.

"Wij geloven dat dit voor onze selectie noodzakelijk is, om zo te kunnen voldoen aan de behoeften van de fans en de hele club", zegt Sammer op de officiële website. "Dit was een zuiver sportief besluit om onze kwaliteit te verhogen. We zijn dan zeer, zeer goed ingesteld."