Trainer Luis Enrique mag weer een nieuweling verwelkomen bij FC Barcelona

FC Barcelona heeft weer beet: Braziliaanse verdediger trekt naar Spaanse topclub
Rechtsback kost Barça vier miljoen euro

FC Barcelona heeft weer beet: Braziliaanse verdediger trekt naar Spaanse topclub

27-08-2014 07:00
4

FC Barcelona-trainer Luis Enrique heeft zijn zevende versterking bijna binnen. De Spaanse club heeft een akkoord bereikt met São Paulo FC over de komst van Douglas Pereira. Aan het einde van de week komt de Braziliaan naar Spanje voor de medische keuring en het ondertekenen van zijn contract.

FC Barcelona maakt op het digitale thuis bekend dat het een principeakkoord heeft bereikt met de huidige club van Douglas. Als er bij de medische keuring geen bijzonderheden aan het licht komen tekent de verdediger een vijfjarig contract bij de Spaanse grootmacht. Barcelona maakt vier miljoen euro over naar Sao Paulo, daar kan nog anderhalf miljoen euro bijkomen aan bonussen bij bepaalde prestaties.

De 24-jarige rechtsback begon zijn actieve profcarrière bij Goiás, bij die club speelde hij 75 wedstrijden. In die duels kwam hij tot vijf goals. In 2012 maakte hij de overstap naar Sao Paulo. Daar kwam de voormalig jeugdinternational in de afgelopen drie jaar tot vier goals in 95 wedstrijden.

Voor Luis Enrique is het de zevende aankoop van deze zomer. Eerder werden Luis Suarez (Liverpool), Jérémy Mathieu (Valencia), Ivan Rakitic (FC Sevilla), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach), Claudi Bravo (Real Sociedad) en Thomas Vermaelen (Arsenal) aangetrokken.