Vertonghen scoorde het enige doelpunt tegen Zuid-Korea

Belgisch trio keert terug in selectie Pochettino
Vertonghen, Dembele en Chadli zitten opnieuw in de selectie van Tottenham

Belgisch trio keert terug in selectie Pochettino

21-08-2014 15:32

Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Nacer Chadli zitten in de selectie van Tottenham voor het duel tegen AEL Limassol. Afgelopen weekend moesten ze nog van op de tribunne toekijken hoe hun ploegmaats het opnamen tegen West-Ham United. 

Tottenham ontsnapte in het absolute slot aan puntenverlies tegen West Ham United, waar ex-Anderlechtspeler Cheikhou Kouyaté zijn debuut vierde. Het Belgische trio van The Spurs zat toen echter nog niet in de selectie, aangezien ze later bij de groep aansloten door het WK. 

De Argentijnse coach Mauricio Pochettino neemt hen er nu opnieuw bij voor het duel in de laatste Europa League-voorronde tegen AEL Limassol. De Cyprioten verloren in de derde voorronde van de Champions League van Zenit Sint-Petersburg, maar maakte het de Russen wel erg lastig. 

Limassol won de heenwedstrijd namelijk met 1-0 na een rode kaart voor Zenit-Belg Axel Witsel. In de terugronde werd ook Limassol al snel gereduceerd tot tien, maar toch kwam de winnende treffer pas in de slotminuten. In blessuretijd viel er alsnog een derde Russische goal. 

Vertonghen was de afgelopen seizoenen een absolute sterkhouder bij Tottenham. Dembele en Chadli hebben het lastiger om er hun stempel te drukken.