'Opvolger Dani Alves eerste voorbeeld van omzeilen verbod door Barça'

'Opvolger Dani Alves eerste voorbeeld van omzeilen verbod door Barça'

Gepubliceerd: donderdag 21 augustus 2014 om 13:03do 21-08-2014 om 13:03

FC Barcelona heeft bij monde van São Paulo-president Carlos Miguel Aidar beet bij rechtsback Douglas. De Braziliaan blijft echter nog een jaar op huurbasis actief bij zijn huidige club.

De laatste ontwikkeling in het transferdagboek van Douglas zou kunnen betekenen dat Dani Alves het seizoen in Camp Nou afmaakt. De rechtsback en landgenoot van Douglas leek lange tijd op weg naar de uitgang, maar recent liet Barcelona al doorschemeren dat hij ook komend jaar belangrijk zal zijn. In de zomer van 2015 loopt zijn contract af.

De 24-jarige Douglas is al enige tijd in beeld bij de Catalanen en die hebben volgens Aidar nu beet. "Barcelona heeft Douglas aangetrokken en hij wordt voor een jaar terug verhuurd. Hij gaat in 2015 naar Spanje", citeert Sport de clubbaas van São Paulo. Op het moment van terugkeren is Douglas dus de opvolger van Alves. Barça betaalt naar verluidt zes miljoen euro.

Transferverbod
Op deze manier omzeilt Barcelona de straf, die door de FIFA opgelegd is. Woensdag werd duidelijk dat het hoger beroep is afgewezen, waardoor de Spanjaarden de komende twee transferperiodes geen aankopen mag doen. Barcelona kreeg de straf vanwege het illegaal handelen met transfers van minderjarige voetballers.

Barcelona zoekt het nu bij het hoogste orgaan, het internationaal hof voor de arbitrage in de sport (CAS). De club is het niet eens met het vonnis. "De advocaten bereiden het voor, omdat wij vinden dat de straf niet is wat de club verdient", zei een woordvoerder, die liet weten dat de club wel zal kijken naar het veranderen van de formule. "We moeten de processen checken en waar nodig verbeteren, zodat er geen misbruik is in het aantrekken van kinderen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws