Fer rondt transfer af en schrijft geschiedenis met deal van elf miljoen
Queens Park Rangers nieuwe club van middenvelder

Fer rondt transfer af en schrijft geschiedenis met deal van elf miljoen

20-08-2014 18:57
3

Leroy Fer blijft definitief behouden voor de Premier League. De middenvelder vertrekt per direct naar Queens Par Rangers, waar hij een driejarig contract heeft ondertekend. Fer verlaat Norwich City, dat daarmee de duurste uitgaande transfer in de clubhistorie heeft afgerond.

De 24-jarige Fer kost QPR naar verluidt elf miljoen euro. De Nederlander, afgelopen zomer met Oranje actief op het WK in Brazilië, speelde slechts één jaar voor de Canaries, die afgelopen seizoen naar het Championship degradeerden. 

Fer wilde dolgraag op het hoogste niveau actief blijven en is dan ook blij met zijn nieuwe club. "QPR heeft het goed gedaan afgelopen seizoen en de selectie zit vol topspelers. Harry Redknapp zei tegen me dat ik een big target voor hem was. Als je dat van een trainer hoort, wil je graag voor hem werken. Ik wil hier graag laten zien wat ik kan."

Redknapp is op zijn beurt blij met zijn nieuwste aanwinst. "Dit is voor ons een enorme opsteker. Leroy is een uitstekende versterking voor ons, ik ben blij dat we in staat zijn om hem naar QPR te halen. Hij heeft alle kwaliteiten die een middenvelder nodig heeft", aldus de manager. Fer gaat in Londen met het nummer 10 op zijn rug spelen.