Robben manifesteert zich ook als leider; dat plaatst hem boven Ronaldo
"Hij is op dit moment in mijn ogen misschien wel de beste speler ter wereld"

"Robben manifesteert zich ook als leider; dat plaatst hem boven Ronaldo"

20-08-2014 10:43
19

Erik ten Hag wekte vorig jaar enige verbazing door Go Ahead Eagles te verruilen voor het tweede elftal van Bayern München. De Nederlander heeft een jaar na dato absoluut geen spijt van zijn keuze en geniet met volle teugen van zijn verblijf bij de 'Rekordmeister'.

De filosofie van Bayern spreekt Ten Hag aan, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben hiernaartoe gegaan omdat ik een idealist ben, omdat ik graag met Guardiola wilde werken", aldus de coach, die afgelopen zomer met bewondering naar het WK en de prestaties van Oranje keek. 

"Van Gaal smeedde een team waarvan de som der delen sterker was dan het team. Een geluk daarbij was dat hij beschikte over Arjen Robben, op dit moment in mijn ogen misschien wel de beste speler ter wereld", stelt Ten Hag. "Cristiano Ronaldo heeft dit jaar minder gepresteerd. De energie en arbeid die Arjen steekt in trainingen, hoe hij zich manifesteert als leider ook; dat plaatst hem boven Ronaldo."

Het WK zorgt er nu voor dat Ten Hag het moeilijk heeft met zijn beloftenelftal, dat halverwege juli al aan het nieuwe seizoen begon. "Mensen komen laat terug, daardoor stromen spelers uit mijn team door naar het eerste en wordt de spoeling voor mij weer wat dunner. Logisch. Maar daar ga ik niet over zeuren, dat is het lot van een club als Bayern."

Met Bayern München II werd Ten Hag afgelopen seizoen kampioen van de Regionalliga. In de strijd om promotie naar de Derde Bundesliga werd er vervolgens verloren van Fortuna Köln. Nu staat het tweede elftal van de landskampioen achtste.